Skip to content Skip to footer
Denturgent - Tandarts van wacht in Gent - Spoed tandarts in Gent, Hamont-achel, Antwerpen - Leuven - Dental Emergency Near me

DentUrgent Antwerpen Opent 25 April!

Spoed Tandarts

Spoed tandarts: Wat te doen bij urgente tandheelkundige zorg

Ervaart u plotseling kiespijn, een gebroken tand of een andere tandheelkundige noodsituatie? Raak niet in paniek, want er is altijd een spoed tandarts beschikbaar om u te helpen. In dit artikel zullen we u begeleiden bij wat u moet doen als u spoedeisende tandheelkundige zorg nodig heeft in België.

Wat is een spoed tandarts?

Spoed tandarts is een service die wordt geleverd door tandartsen die beschikbaar zijn buiten normale kantooruren, meestal in het weekend en op feestdagen, om mensen te helpen die spoedeisende tandheelkundige zorg nodig hebben. Ze kunnen een breed scala aan diensten bieden, waaronder de behandeling van kiespijn, gebroken tanden, bloedend tandvlees en meer.

Wanneer de spoed tandarts contacteren?

Als u denkt dat het spoed is dan kunt u bij DentUrgent Spoed Tandartsen 365 dagen in het jaar de online agenda raadplegen en direct een beschikbare datum en tijdstip boeken!

Uw spoed is onze zorg! Heeft u één van de volgende tandheelkundige noodsituaties? Dan kunt u het beste niet lang wachten en DentUrgent bellen als uw huistandarts niet beschikbaar of niet open is:

 1. Ernstige kiespijn;
 2. Gebroken of uitgeslagen tand;
 3. Bloedend tandvlees;
 4. Infectie of abces;
 5. Zwelling van het gezicht of tandvlees;
 6. Verloren vulling of kroon;
 7. Beschadigde beugels of draden.

DentUrgent.be

Spoed Tandarts voor Iedereen

denturgent-tandarts-van-wacht-spoed-tandarts-hamont-achel-belgie
Nieuwe DentUrgent Locatie

Wat kunt u verwachten bij een bezoek aan de spoed tandarts?

Bij een bezoek aan spoed tandarts kunt u een snelle en professionele spoedeisende tandheelkundige zorg verwachten. De tandarts zal eerst uw situatie beoordelen en eventueel pijnverlichting bieden. Afhankelijk van de ernst van uw probleem kunnen zij vervolgens tandheelkundige behandelingen uitvoeren. Hierbij kunt u denken aan: vullen, extractie (verwijderen) of een wortelkanaalbehandeling.

Hoeveel kost een spoed tandarts?

De kosten van spoed tandarts kunnen variëren afhankelijk van de aard en ernst van uw tandheelkundige noodsituatie. U dient wel altijd rekening te houden met minimale kosten. Zorg ervoor dat u vooraf vraagt naar de kosten voordat u akkoord gaat met enige behandeling.

Wat te doen voordat u de spoed tandarts bezoekt?

Voordat u spoed tandarts bezoekt, zijn er een paar dingen die u kunt doen om uw bezoek comfortabeler en effectiever te maken:

 1. Spoel uw mond met warm zoutwater om zwelling te verminderen en pijn te verlichten.
 2. Breng een koud kompres aan op het getroffen gebied om zwelling te verminderen.
 3. Neem pijnstillers zoals ibuprofen en/of paracetamol om pijn te verlichten.
 4. Breng uw tandheelkundige gegevens en verzekeringsinformatie mee naar de spoedafspraak.
 5. Neem ook uw betaalmiddelen mee omdat u uw kost van behandeling direct dient te betalen.