Skip to content Skip to footer

Meest Gestelde Vragen

Meest gestelde vragen over spoed tandarts en tandarts van wacht - Denturgent.be Gent, Antwerpen, Hamon-Achel

Als u geen tandarts van wacht kunt vinden in uw omgeving, en uw huistandarts is ook niet beschikbaar, dan kunt uiteraard kunt 24/7, 365 dagen p/j ook bij DentUrgent terecht op de volgense locaties: Gent (open), Antwerpen (binnenkort open) en Hamont-Achel (10 juni open). Meer DentUrgent klinieken zullen volgen.

Ja, DentUrgent werkt enkel op basis van afspraken via online boeking. Vaak kunt u  voor dezelfde dag nog een afsrpaak maken.

Nee, Denturgent is een private spoed tandartskliniek en is niet-geconventioneerd. De juiste kosten voor de behandeling zullen na het uitvoeren van een eerste onderzoek bepaald worden / u meegedeeld worden. Een verdere behandeling zal enkel worden opgestart na akkoord over de kosten ervan. Los van de u verstrekte tandzorg en de kost van die tandzorg, vragen wij ook de betaling van een reservatiekost van 10 EUR ter dekking van onze administratieve onkosten teneinde te kunnen voorzien in een online boekingsproces voor urgente afspraken.

Een geconventioneerde tandarts heeft de conventie aanvaard. Dat betekent dat de tandarts zich houft aan de voorgestelde tarieven.

Een niet-geconventioneerde tandarts (ook wel gedeconventioneerde tandarts genoemd) is niet akkoord gegaaan met de voorgestelde tarieven. Deze tandartsen hoeven zich dus dan ook niet te houden aan deze tarieven. Ze mogen zelf hun behandeltarieven / ereloon bepalen.

Ja, het is belangrijk om uw huistandarts op de hoogte te stellen van uw bezoek aan de spoed tandarts. Dit helpt hen om uw medische geschiedenis en tandheelkundige behandelingen bij te houden en om eventuele verdere zorg te plannen.

Als u na spoed tandarts verdere tandheelkundige zorg nodig heeft, zal de spoed tandarts van DentUrgent u doorverwijzen naar uw huistandarts of een andere reguliere tandartspraktijk voor verdere behandeling. DentUrgent is geen reguliere tandartspraktijk en is enkel beschikbaar voor urgente mondzorg.

Nee, bijna alle reguliere tandartspraktijken zijn in het weekend gesloten. Via Tandarts.be kunt u meer informatie vinden over de wachtdienst Algemene Tandartsen in het weekend. Het ziekenhuis afdeling tandheelkunde of DentUrgent – Klinieken voor Urgente Mondzorg – is ook een optie voor spoedeisende tandheelkundige zorg.

Nee, dit is helaas niet mogelijk. DentUrgent levert uitsluitend een noodbehandeling aan patiënten om acute pijn te bestrijden of juist verergering te voorkomen. Na behandeling wordt u steeds doorverwezen naar een tandarts van uw keuze of naar uw huistandarts. 

Nee. Als u bent behandeld door de spoed tandarts van DentUrgent, ontvangt alleen u steeds een verslag van de behandeling. Indien u een huistandarts heeft dan kunt u het verslag en de eventuele röntgenfoto’s doorsturen naar hem/haar. 

Denturgent is momenteel actief in de volgende plaatsen: Gent (reeds open), Antwerpen (binnenkort open) en Hamont-Achel (reeds open). Meer DentUrgent locaties in Vlaanderen zullen volgen.

DentUrgent is 24/7 telefonisch bereikbaar via +32 9 39 51 606. Een afspraak kunt u enkel maken via de online agenda. Meestal is DentUrgent beschikbaar voor afspraken elke dag tussen 10:00 uur ’s ochtends en 22:00 ’s avonds. 7 dagen in de week, 365 dagen in het jaar!

Heeft u een andere vraag? Stel deze aan ons